Zapada… Idiocracy

”Pe aici nu se trece” – război cu zăpada
România începe să semene la nivel înalt (adică Guvernul) din ce în ce mai mult cu filmul Idiocracy.
Ca întotdeauna autoritățile au fost surprinse de zăpada care a căzut. SUNTEM ÎN IANUARIE DE CE ESTE SURPRINZĂTOR? (deja a devenit obișnuință ca în fiecare an să facă pe surprinșii)
Vă spun câteva din ce știu de la mine de prin zona …
1. La Adunații Copăceni au fost găsite într-o mașină înzăpezită 3 persoane care deabia respirau. Mașina a fost găsită din pură întâmplare de un utilaj de dezăpezire care încerca să elibereze drumul. Oamenii au fost duși de cei de la dezăpezire până la școala din sat unde mai erau și alții care rămăseseră troieniți; de acolo au fost preluați de o ambulanță.
2. La școala din Sinești s-au adăpostit 300 de suflete care tot așa au rămas blocate prin troiene cu propriile mașini sau cu autocare/microbuze, printre care și un bebeluș de 6 luni. Același lucru se întâmplă și la Mihăilești. Întrebare: Unde au plecat cu copilul de 6luni? Mi se pare lipsă de responsabilitate. Dacă nu era urgență ci doar un moft trebuiau să rămână acasă, nu să le înghețe copilul pe drum.
3. Azi de dimineață cei de la Rompres trebuiau să iasă să dezăpezească centura Bucureștiului și au fost anunțați că poliția a făcut filtre de control pentru Roviniete. Șoferii știau că nu au așa ceva, așa că în loc să continue s-au întors din drum. Întrebare stupidă acum: chiar credeți că poliția ar fi oprit fix utilajele de dezăpezire? A doua întrebare: Unde sunt banii pe care patronul îi primește să asigure buna funcționare a utilajelor și pentru a avea tot ce trebuie pentru dezăpezire?
Acum întrebarea mea (care nu are răspuns): de ce nu au montat autoritățile parazăpezi? Ar fi si mult mai ieftin, plus că în fiecare an este aceeași problemă în zona Urziceni, că nah … doar e câmpie. Totul este blocat în toate direcțiile: București, Buzău, Ploiești, Slobozia.
Anul trecut știu că au ”naufragiat” și două autocare care trebuiau să ajungă la Suceava. Au stat două zile în Urziceni până s-a potoli vântul.
Facebook Comments

4 Comments

 1. Petru
  30 Jan, 2012

  Din cauza climei care a devenit instabila, suntem surprinsi de zapada care a cazut.

 2. Premiantul
  30 Jan, 2012

  Mereu ne ia prin surprindere si ne miram, desi acelasi lucru se intampla an de an in zonele alea.
  Si da…ar fi mai ieftin sa previna prin parazapezi…niste fiare care rezista ani de zile si nu costa decat odata…si mult mai putin decat cheltuielile anuale de dezapezire in zonele respective.
  Asta suntem…o tara care ne place sa ne chinuim…rudimentar…

 3. silviu
  28 Jan, 2012

  si fara banii de parazapezi ce fac autoritatile in celelalte 3 anotimpuri? nu-si mai iau mertzane? nimic?tongue

 4. pinguu
  28 Jan, 2012

  autoritati?
  ce asteptari mai ai de la ei.. acuma serios?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Recomandarile zilei: linkuri recomandate | Blogatu - [...] Zapada … Idiocracy [...]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com