Underworld Awakening

Ținând cont că am văzut foarte multe filme în viața asta 😀 sau cel puțin până la momentul actual, m-am gândit ca duminica să o fac cu recomandări și cronică de filme. Am mai făcut câteva cronici de filme: Man on a Ledge, J.Edgar, LoverBoy.
M-am uitat săptămâna trecută la mai multe filme, dar pentru început o să-l abordez pe cel mai așteptat – Underworld Awakening.
Doar mie mi se pare sau filmele care apar în ultima vreme sunt foarte scurte: doar 1h și jumătate. Erau vremuri când un film normal avea 2h. Poate în acele vremuri aveai și timp să te plictisești uitându-te la un film.
Mulți dintre amicii mei care au văzut filmul au spus că pe ei i-a dezamăgit, că acțiunea ar fi fost prea monotonă. Pentru ora și jumătate în care s-a desfășurat filmul mie mi s-a părut destul de ”cu sufletul la gură”. Doar la început puteai sta liniștit 5 minute, dar după totul s-a desfășurat într-un ritm destul de alert. Când ziceai că se mai liniștesc apele și după colț nu poate să apară alt vârcolac sau vampir, surpriză.
Cel puțin pe mine nu m-a dezamăgit și deabia aștept continuarea, pentru că după cum este lăsat filmul clar va avea o continuare. Chiar mi s-a părut unul dintre cele mai bune din serie.
Este aceiași luptă de supraviețuire a celor două specii – vampirii și vârcolacii, dar acum lupta nu mai este dusă doar între ei ci și împotriva oamenilor care au aflat de existența lor. Vampirii s-au adăpostit în subteran încercând să devină puternici pe cont propriu, pe când vârcolacii încercă să se dezvolte exterminând vampirii prin oameni. Singurul mare indiciu, pe care vi-l voi da, despre ce se întâmplă de fapt în această parte a filmului este că domnișoara vampir Selene (jucată de provocatoarea Kate Beckinsale) împreună cu domnul hibrid Michael (jucat de Scott Speedman) vor avea o fată – hibrid se pare, care teoretic îi ajută pe vârcolaci să devină imuni la gloanțele de argint.
O interpretare destul de bună are și Theo James în rolul vampirului David. La un moment dat ai senzația că între cei doi, David și Selene, există puțină atracție și/sau tensiune sexuală, dar mai mult din partea lui.
Personal mi s-a părut o continuare destul de bună a poveștii dintre cei doi, cu iz de Romeo & Juliet, varianta SF.
Oricum îți lasă un gust amar la sfârșit din cauza duratei așa de mici… în rest merită văzut.

Facebook Comments
lock;">

3 Comments

 1. Radu Pricop
  17 Mar, 2012

  partea a 3-a a fost de departe cea mai reusita dintre cele de pana acum.

  daca partea a 5-a o vor face ca pe Awakening… cu siguranta nu va mai exista si partea a 6-a.

 2. Sebi
  4 Mar, 2012

  Filmul asta e superrr ! happy Si apropo frumoasa tema happy

 3. Alin
  4 Mar, 2012

  Sper sa il mai prind si eu la cinema dupa ce ies din carantina .

Trackbacks/Pingbacks

 1. The Vow | Blogatu - [...] Povestea unui cuplu de artisti, ce locuiesc in Chicago, a carui viata se schimba radicat in urma unui accident…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com