Turistul român, încotro?

Salutare cititorilor permanent tineri… Sunt Laurenţiu Iancu, şi scriu sub pseudonimul Ochiu’ Raţiunii. Îmi place să promovez turismul în România, dar nu doar aşa, din vorbe, ci de la faţa locului, bazat pe experienţe şi trăiri proprii. Dacă mă pricep sau nu, asta este o altă discuţie… şi vă invit pe voi să decideţi asta.
Se apropie cu paşi mari perioada concediilor… deci devine important: voi unde vă faceţi concediul?
Ştiu că România nu mai e la modă… de când cu deschiderea asta spre occident, şi nu numai, România nu mai este aşa de căutată ca şi destinaţie turistică. De ce? Recunosc că nu înţeleg… Oare ne-am săturat de România? Nu mai avem ce vedea? Ok, poate la alţii sunt servicii mai bune. Acesta este refrenul. Dar numai serviciile contează?
Apoi, pot să cred că acesta este şi trendul dat de agenţiile de turism. Mă distrează atitudinea acestora, mai ales când se duc în ridicol, cum a fost cazul astă iarnă… cum să propui turistului român să petreacă Ziua Naţională a României în Bulgaria? Sau în Malta? Sau oriunde…???
Să nu fiu înţeles greşit… şi eu îmi petrec o parte din concediu în străinătate. Şi eu vreau să văd alte culturi, alte civilizaţii. Şi eu vreau să experimentez chestii noi. Dar cea mai mare parte din concediul anual mi-l petrec în diverse locaţii din România. Îmi place să mă plimb, şi, din fericire, obiective turistice în România sunt… Nu trebuie decât să le descoperi şi să le admiri.
Materialul clientului este… din plin chiar… Şi sunt sigur că se pot găsi zeci de atracţii turistice pe care încă nu le-aţi văzut… Când aţi fost ultima dată în Delta Dunării? Gura Portiţei vă spune ceva? V-aţi plimbat vreodată prin Cheile Nerei? Dar în Peştera Urşilor aţi fost? Aţi admirat vreodată peisajul selenar de la Vulcanii Noroioşi?
Sunt doar câteva exemple de obiectiv turistice de neratat în România… dar lista poate continua. Am văzut de curând pe Facebook cele 273 de locuri pe care trebuie să le vezi înainte de a pleca din România… Păi dacă le vezi, doar nebun să fii să mai pleci… winking
Aşa că vă invit, total dezinteresat… fiţi turişti în România. E clar că Nisipurile de Aur sună atrăgător, dar nu ştiţi ce pierdeţi…
Facebook Comments
lock;">

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com