Scriind despre piticii de pe creierul altuia (I)

Leapșă! Leapșă! Don`șoara Pinguu a dat mai departe o leapșă : “cât de ciudato-defecți sunteți?”, și cum Ramonici a vrut să o trateze cu stupize stupize, o voi face eu. O voi face cu mare plăcere, poate așa o determin să vină mai repede în vizită la mine…
Și pe principiul ”scrie ce vrei dar fă-mă să dau bine”, încep cele minim 10 ciudato-defecte  ale Ramonei.
E obsedată de telefoanele ei. Minim 3 la număr, plus multe rezerve și părți de schimb: cimitir de telefoane. Rețeaua și telefonul, sau telefoanele (mai de mult se întâmpla asta), doar ca să ai de ce te enerva când îi iei la rând toate numerele de telefon că ea oricum nu răspunde pe niciunul.

Nu te înțelegi cu ea la telefon. Toți cei care vorbim frecvent cu ea ne plângem că nu o auzim bine, sau că vorbește cu prune în gură dar în momentul în care întrebi a 3-a oară ce a zis, ea deja îți sare în cap că poate nu-i telefonul tău bun…

Vorbește tare. Râde și mai tare. Ai toate șansele să te alegi cu un timpan spart. Asta când își aduce aminte să vorbească, ceea ce mă aduce la următorul punct.
Vorbești cu ea. Pot fi chestiuni importante, îi ceri un sfat de exemplu sau e ceva ce-o privește în mod direct. Și vorbești și vorbești … și la un moment dat realizezi că Ramona e în lumea ei. Dusă… și fără speranță de revenire în viitorul foarte apropiat.
Încăpățânată. E ca ea și pace. Aici sunt două situații: când face ca ea pentru că, deși observă ca ai dreptate, vrea ea să facă după cum o taie capul; și situația când face ca ea pentru că nu înțelege ce îi explicit tu. Ori cum ar fi, la ea principiul ăsta se numește 1+1=3 și rareori, trebuie să subliniez RAREORI se dezminte.
Uită cu o viteză amețitoare lucruri recente. Fascinant este că niciodată nu uită o minciună spusă.
Zici că a pedepsit-o Dumnezeu să nu se ridice din fața laptopului. În ultima jumătate de an (din câte știu eu) nu s-a dezlipit de birou și zici că-i lipită de scaunul ala, de pe care mai cade din când în când de atâta râs . Noroc cu înzăpezirea, a mai avut și ea activitate.
Citește groaznic de mult (p-asta o interpretați cum vreți voi: e și de bine și de rău), scrie constant și nu doarme nopțile din astea două motive, plus dependența de net.
Ca orice om cu pitici pe creier, are fixuri ciudate: periodic îșî rearanjează mobilierul din cameră. Vezi articolul în care povestea despre mutatul mobilei la 4 dimineața….
E cea mai mare leneșă ever! Din fericire nu va întreba niciodată ”Muieți îs posmagii?” pentru că cel puțin din punctul ăsta de vedere e un pui de Jamie Oliver și pentru pasiunea asta se (atenție!) dezlipște de birou, ba chiar se duce să facă toate cumpărăturile necesare.
She`s smart. Știe câte un pic din toate, lucru care-i permite să se bage în orice discuție și să încerce să rezolve foarte multe probleme. Revin, păcat că-i lenesă.
Tot timpul se plânge că vrea un băiat. Având cine s-o învețe ce înseamnă o relație genială (pentru cine nu a sesizat: eram ironică), a reușit să dea cu piciorul persoanelor cu adevărat importante.
Închei printr-un citat ce ne caracterizează pe amândouă (specific existența mai multor păcate; a nu se crede că am scăpat așa ușor).
‘Stubborn. Always your way. Pride, that’s your sin.’ – Anne Rice
Facebook Comments
lock;">

3 Comments

 1. Refu
  14 Feb, 2012

  Toți suntem defecți până la urmă, ori fizic, moral sau metal.

 2. Pisicuvea
  13 Feb, 2012

  Oh well…. E greu cu memoria laughing

 3. Georgiana
  13 Feb, 2012

  Pisicuveao ai uitat sa specifici cat de defecta e !!! Scartaie din toate incheieturile !!! rolling on the floor)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vreau mobila noua - […] este o oglidă pe una din ușii. Și pentru că tot m-a acuzat dom’șoara Pisicuvea că nu mă mai…
 2. Scriind despre piticii de pe creierul altuia (II) | Forever Young - [...] să scriu despre ciudato-defecta de mine, iar eu nu am putut ci am pus-o pe dom’șoara Pisicuvea (și a…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com