R.I.P. Sid Watkins

După ce în luna iulie a acestui an a murit celebrul designer Sergio Pininfarina, acum două zile a încetat din viață la vârsta de 84 de ani fostul medic al Formulei 1 Sid Watkins. Acesta a decedat din cauza cancerului într-un spital din Londra.
Ron Dennis a declarat: “Sid Watkins nu a fost un pilot, nu a fost un inginer şi nici un designer, ci a fost un medic şi este cinstit să spunem că a făcut mai mult decât oricine altcineva de-a lungul timpului pentru ca Formula 1 să fie aşa de sigură cum este azi. Mulţi piloţi sau foşti piloţi datorează vieţile lor modului în care el şi-a făcut datoria”
Acesta este cunoscut în lumea Formulei 1 drept ”the Prof”. Acesta și-a început cariera de medic delegat FIA în anul 1978. Carieră ce a continuat timp de 26 de ani, timp în care a salvat viețile a numeroși piloți prin metodele de siguranță impuse de el. Chiar dacă în 2005 s-a retras din activitate, acesta s-a implicat pasiv în comitetul de siguranță al FIA.
După decesul lui Ratzenberger, survenit în calificările Mareleui Premiu al statului San Marino, Senna a izbucnit în plâns în timp ce vorbea cu Watkins. A doua zi monopostul lui Ayrton Senna s-a izbit violent de marginea circuitului în virajul Tamburello, iar acesta a încetat din viaţă chiar sub ochii lui Watkins. Printre piloții pe care i-a salvat, în urma unor accidente, se numără Didier Pironi, Nelson Piquet, Gerhard Berger, Rubens Barrichello (Imola 1994), Mika Hakkinen, Martin Donnelly şi Karl Wendlinger.
Watkins a impus numeroase măsuri de securitate precum construirea unor centre medicale lângă circuite, utilizarea unor maşini medicale dotate corespunzător şi obligativitatea folosirii unui elicopter în cazuri de urgenţă, roţile au fost legate de monoposturi, cockpitul maşinilor a fost întărit şi largi zone de degajare au fost create pe circuite
“Sportul cu motor a pierdut un vizionar şi un mare caracter. Mi-a salvat piciorul stâng de la amputare. El i-a ajutat, salvat sau i-a făcut să se simtă mai confortabil pe mulţi dintre cei care nu au condus niciodată o maşină de curse”, a scris fostul pilot Martin Brundle pe Twitter.
Jenson Button a declarat si el: ”Motorsportul nu ar fi fost ce este astăzi fără tine. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut. Noi, piloţii, îţi suntem recunoscători”
Facebook Comments
lock;">

1 Comment

  1. Szasz Sebes Paul
    14 Sep, 2012

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com