Poker in infern – Florian Ladani & Gautier Renault

M-am hotărât ca astăzi să fie ziua recenziilor, așa că vă voi vorbi despre o carte scrisă de doi francezi: Florian Ladani și Gautier Renault – ”Poker în infern”. Cartea face parte din colecția Strada Ficțiunii Bestseller, și am achiziționat-o de Black Friday pentru că m-a intrigat titlul.
Poker in infern
”Am reușit să izolăm o moleculă […] unele efecte secundare: surescitare, dependența de joc.” – este citatul de la care putem spune că pleacă întreaga intrigă a cărții.
Ce au în comun 3 oameni din colțuri diferite ale lumii? După cum ne spune și titlu, acesta ar fi patima pentru poker.
Un student din Amsterdam care dorește să-și capete o independență financiară, descoperă că poate face bani frumușei prin testarea unor medicamente – numai că nu îl interesează efectele acestui medicament. Nu realizează că această decizie îi va schimba viața.
Un parizian pe numele său Hugh, jucător împătimit de poker online dispare după ce descoperă ceva suspect la o masă. Iubita începe să îl caute, lucru care duce la moartea unui bun prieten de-a lor.
În Bahamas un informatician încearcă să obțină câți mai mulți bani pe un domeniu online. Acesta este ajutat de către prietenul său cel mai bun, Noah – analist financiar.
Niciunul dintre aceștia nu realizează că s-au băgat prea adânc în treburile grupului Kramer Investment, iar acțiunile lor sunt supravegheate îndeaproape, de ele depinzând propriile vieți.
Cine ar fi știu că lumea pokerului online este plină de atâtea afaceri murdare, corupție și ambiție dusă la extreme.
Dacă îmi permit o comparație: grupul Kramer joacă un poker periculos cu oamenii ce devin cărți pentru ei.
Pe parcursul cărții, printre capitole sunt prezentate câteva pagini dintr-un jurnal cu referire la diverse mâini de joc din poker: The Hand, The Deal, The Flop, The Turn, The River, The Showdown. Pentru fiecare dintre acești termeni de poker se poate asocia o etapă din viața lui Alexander Bachmann; titlurile descriind deciziile pe care acesta trebuie să le urmeze.
La sfârșitul cărții întreg misterul este elucidat în cadrul paginilor de jurnal ale lui Alexander Bachmann, directorul de strategie al Kramer Investment.
Mi-au plăcut foarte mult și citatele cu referire la poker de la începutul fiecărui capitol. Vă prezint mai jos o parte din ele.
”Când joci, nu ești liber; pentru jucător, jocul este o capcană” – Milan Kundera.
”Opusul jocului nu este seriozitatea, ci realitatea” – Sigmund Freud.
”Jocul este o luptă corp la corp cu destinul” – Anatole France
”Dacă nașterea este o împărțire de cărți de joc, atunci locul împărțirii contează la fel de mult ca valoarea jocului nostru” – David Mitchell
”Viața este așa cum e și nimic nu se va schimba. Trebuie să te joci cu ea până în ziua în care decide să se joace ea cu tine” – Jean O’Neil.
”Un thriller captivant, scris de doi autori care stăpânesc foarte bine arta bluff-ului și știu să se joace cu emoțiile cititorilor” – Metrou Belgique.
Articol participant la campanie “Citeşte şi câştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii“, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.
Facebook Comments
lock;">

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com