P.S. Te iubesc – Cecelia Ahern

Sometimes there is only one thing left to say, P.S. I Love You….
Trebuie să vă dezvălui ceva. Această carte am citit-o deabia după ce am vizionat filmul (blush), lucru de care nu sunt foarte mândră. Aceasta este singura excepție la propria-mi regulă de a citii cartea înaintea vizionării filmului.
Este vorba despre cartea scrisă de Cecelia Ahern – “P.S. Te iubesc“, care a înregistrat o uimitoare popularitate și un imens succes de vânzări, fiind tradus în peste 40 de țări, face parte din colecția Strada Ficțiunii Bestseller.
PS Te iubesc - Cecilia Ahern
Tânăra de 21 de ani (da, atât avea Cecelia Ahern când a debutat cu acest roman) a reușit să pună pe hârtie povestea emoționantă, pe alocuri puțin siropoasă, a unei femei ce se vede ”abandonată” de soțul său Gerry.
Romanul prezintă o poveste de dragoste ce supraviețuiește dincolo de moarte, o poveste din care toți avem ceva de învățat. Este mai mult drama unei iubiri întreruptă prematur.
Holly si Gerry formau un cuplu fericit, până într-o zi când rămân fără un lucru esențial într-o relație: timp, iar Gerry moare din cauza unei tumori pe creier. Aceasta din urmă se simte abandonată și se lasă pradă depresiei, nefericirii și haosului, văzând în orice lucru din casă amintiri frumoase ale soțului ei.
Momentele triste sunt învăluite de momente pline de viață, în care Holly (eroina acestui roman) râde și se simte bine alături de prietenii ei. Există pagini în care aceasta trece de la șiroaie de lacrimi la hohote de extaz într-o clipită.
Totuși în viața tinerei se ivește o rază de lumină. Soțul ei, devine îngerul păzitor și cu ajutorul a 12 scrisori lăsate pentru ea (câte una pe lună), încearcă să o ajute pe Holly să-și continue viața.
Este o carte ce se citește cu sufletul la gură, iar final este unul deschis, ce lasă loc de interpretări și poate, vreodată, de o continuare.
Chiar dacă ați văzut filmul, nu aveți idee ce pierdeți dacă nu veți citi și cartea. Sunt multe lucruri care diferă, iar senzația e cu totul alta, mai ales la citirea scrisorilor lui Gerry!
“Păstrează amintirile noastre minunate, dar nu-ți fie teamă să-ți faci altele noi”

Articol participant la campanie “Citeşte şi câştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii“, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Facebook Comments
lock;">

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com