Muffins in 5 minute

F1 time… dar parcă lipsește ceva
Aș ronțăi niște semințe, dar sunt răcite și nu fac bine la gât.
O mică paranteză. La premierea SuperBlog 2012 s-au primit niște pachețele de la Delaco ce conțineau și două forme de silicon pentru muffins/brioșe. In momentul când am primi premiu de la Delaco, în pachet se mai găseau încă două forme.
muffins-briose (2)
Acum o să vă prezint o mică rețetă rapidă, perfectă când vrei ceva dulce și nu ai 1leu în buzunar, sau când vin la tine pe neașteptate prietenii.
Un dulce bun, pufos, rapid și la îndemâna oricui. Nu trebuie să îți petreci întreaga zi în bucătărie.
Ingrediente:
3 linguri făină
2 linguri zahăr
3 linguri lapte
o lingură cacao
o lingură și jumătate ulei
un ou
jumătate pliculeț praf de cop
Am uitat să vă spun să puneți și puține arome: vanilie, rom, migdale, miez de nucă, coajă de portocală, ornamente colorate pe deasupra.
Se amestecă făină, praful de copt, zahărul și cacao într-un castronel. Într-o farfurie se ia oul la bătut, după care se adaugă peste el uleiul și laptele. Se toarnă această compoziție câte puțin peste cea din primul castronel și se amestecă până aceasta se omogenizează.
Această minunăție se toarnă în formele de silicon – preferabil ca în acele forme să aveți puse și acele forme din hârtie, pentru a fi mai ușor de scos – și se bagă în cuptorul cu microunde, la putere maximă timp de 3minute.
muffins-briose (1)
Acum vă mai pot ura doar poftă bună!
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com