Doamnele si Poker-ul

Cand vine vorba de jocuri de carti, poker-ul este probabil cel mai popular dintre acestea. Aproape toata lumea stie sa joace poker, cel putin la un nivel „basic”. Insa, cum sunt curioasa am vrut sa aflu si eu mai multe despre ce inseamna sa joci poker la un nivel profi. In turnee prin lume si asa mai departe. Sincera sa fiu, in primul rand m-am gandit ca poker-ul, cel putin la nivel profesionist este dedicat exclusiv barbatilor, insa se pare ca m-am inselat.
Sunt multe reprezentante ale sexului frumos care se bat de la egal la egal cu barbatii care joaca la randul lor poker profesionist. Cele mai cunoscute sunt femeile din PokerStars care au la activ turnee importante castigate si bineinteles sume colosoale de bani. Si toate acestea intr-un sport care in mod normal este dominat de barbati.

This slideshow requires JavaScript.

Vanessa Rousso este probabil unul din cele mai bune exemple de doamne ale poker-ului. Absolventa a universitati Duke si a scoli de drept din Miami, planul sau initial era sa aiba o cariera in drept. Insa si-a schimbat total planurile atunci cand a descoperit pokerul. Vanessa a fost atrasa atat de jocurile de orice fel cat si de calcule matematice, in perioda sa petrecuta la Duke fiind interesata de asa numita Teorie a Jocurilor, o teorie care ajuta la luarea unor decizii in viata de zi cu zi bazate pe calcule matematice complexe.
Astfel Vanessa a devenit o jucatoare profesionista de poker, care a inceput sa se remarce din 2005. In 2006 insa a devenit cea mai tanara femeie care a ajuns la o masa finala de poker in cadrul unui turneu World Series of Poker. Ulterior a reusit sa castige si un turneu unde au participat peste 170 de jucatori profesionisti.
Si, pentru ca poker-ul e genul de sport ce poate fi asociat cu adrenalina, Vanessa in timpul liber are hobby-uri oarecum asemanatoare sky-diving sau bungee jumping. Da, chiar pare tipul da femeie care sa faca legea in poker.
Dar, nu doar Vanessa face parte din aceasta galerie, ci si Liv Boeree de exemplu. O britanica care pana acu a acumulat castiguri de aproximativ 2.000.000$, si asta doar in turneele live. Contactul ei cu poker-ul a pornit dintr-o joaca, facand parte dintr-un reality show din UK dedicat poker-ului, dar dupa cum afirma si ea, dupa primele maini jucate, virusul poker-ului a prins-o si iar ea l-a transformat intr-o cariera. Cea mai mare performanta a sa a fost obtinuta in 2010 cand a jucat in Italia in cadrul European Poker Tour impotriva a 1.240 de concurenti zdrobindu-i pe cei de la masa finala practic. Avand in vedere faptul ca Liv este inca tanara, cu siguranta ca acesta a fost doar inceputul.
Si daca va intrebati ce face Liv in afara meselor de poker, ar trebui sa stiti ca este o fana infocata a rock-ului si metalului extrem, printre formatiile ei preferate numarandu-se de la binecunoscuta Metallica pana la asii melodic-death metalului finlandez Children of Bodom.
Pe langa Vanessa si Liv mai sunt si alte doamne sau domnisoare care fac parte din elita poker-ului mondial cum ar fi Victoria Coren, Leo Margets, Celina Lin si asa mai departe. In orice caz, ceea ce atrage atentia este ca toate aceste doamne ale poker-ului sunt tinere si ca sunt la inceput de cariera. Probabil ca intr-un viitor apropiat numarul femeilor din poker va creste considerabil si barbatii vor pierde incet teren in acest sport.
Facebook Comments
lock;">

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com