Alege bijuteriile potrivite

Accesoriile potrivite sunt cele care transformă o ținută frumoasă într-una perfectă. Sunt cireașa de pe tort, frișca din capuccino… ați prins ideea.
Pentru că eu v-am tot vorbit în trecut despre alegerea cerceilor în funcție de forma feței, alegerea pietrelor de pe inele în funcție de zodie, dar și despre cum să alege bijuteriile ce le faci cadou cuiva, am zis că ar fi bine să mai cer și părerea altcuiva.
Așa că am luat-o la întrebări pe o bună prietenă/fostă colegă de cameră din timpul facultății – o altă obsedată de accesorizare a bijuteriilor.
”Pentru o femeie este foarte important modul de a-și alege bijuteriile deoarece din aceasta reiese finețea, înclinația către lucrurile fine dar și eleganța, punând în valoare lucrurile armonioase sau scoțând, într-un mod greșit, în evidență anumite calități fizice pe care ai vrea să le ascunzi.
Bijuteriile se aleg în primul rând în funcție de eveniment. După trebuie ținut cont de modelul și culoarea vestimentație  dar și ce vrem să scoatem în evidență sau să ascundem. După trebuie luate în considerare forma fetei, lungimea gatului – pentru mărimea unui colier deoarece ar fi total nepotrivit să avem gâtul scurt și să purtăm un colier supradimensionat.
Dacă atunci când este vorba de vestimentație nu exista o regulă absolut generală în a fi asortați, ei bine pentru a ne accesoriza trebuie mereu să folosim aceleași tente de culori. Regula principala este sa folosim doar accesorii argintii sau exclusiv aurii, în funcție de eveniment. Argintul dă o tentă de rebelitate, distracție, find potrivit pentru ieșirile cu prietenii în cluburi și chiar ca bijuterie purtată zilnic; pe când aurul dă o nota de eleganță și finețe, mergând la evenimente importante.
Nu poți purta bijuterii înzorzonate zilnic pentru că nu sunt tocmai comode și pot deranja pe cei din jur.
Fetele cu părul scurt nu pot purta cercei verigă sau supra-dimensionali pentru că le micșorează fața. Fetele cu ochii mici nu pot purta bijuterii cu pietre foarte mari pentru că distrage atenția de la ceea ce ar trebui pus în valoare.
Într-un cuvânt o femeie poartă bijuterii pentru a pune în valoare anumite părți ale corpului sau pentru a ieși în evidență, ci nu pentru a distrage atenția de la lucrurile esențiale.”
Articol realizat pentru Etapa nr.17 a concursului SuperBlog 2012, probă propusă de LuxuryGifts.ro.
Facebook Comments

1 Comment

  1. River
    10 Nov, 2012

    Interesant articolul ! Multumim mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this:
shared on wplocker.com